dilluns, 9 de novembre de 2015

Analisi obra arquitectonica

ANÀLISI DE LA OBRA ARQUITECTÒNICA 

1.-Materials:

Les construccions es fan amb diferents materials, que s'utilitzen de forma diferent, segons l'edificació sigui antiga o moderna.
Els materials són sòlids i amb resistència per suportar pesos. Els materials són molts variats: fusta, pedra, maó, ... 
Mur de pedra amb les peces tallades amb forma rectangular que s'uneixen en un morter.Avui en dia molts edificis es construeixen amb el formigó (una paret, un pilar, unes escales,...) i apliquem les noves tècniques per construir-los lo més eficaços possibles.


Ara avui en dia també es construeix molt en sec: les peces, de ferro, plàstic s'uneixen en cargols i altres elements. 
Des de el segle XIX, que em descobert nous materials com per exemple: vidre, ferro i acer. Aquest materials poden servir per crear grans edificis amb grans espais per fer per exemple un exposició o un museu.


2.- Sistemes constructius:
 Tot el pes d'una estructura es pot caure, tot depèn de la cobertura que l'aguanti.
La coberta es l'element que protegeix l'edifici de l'exterior, que tot el seu pes recau als murs o pilars.Hi ha dues formes de dur al pes als fonaments:

1.- Amb bigues que suporten gran part de l'edifici . Les bigues descansen en columnes que porten el pes fins a terra.


2.- Amb els arcs que fent una xarxa porten tot el pes cap a baix. El pes de la coberta baixa pels murs fins els fonaments.


Avui en dia els pilars porten la càrrega i el mur és com una cortina que estableix separacions.
3.- Tipus d'edificis 

Els edificis varien segons la seva funció. No és el mateix un cinema que un hospital. Per exemple en un cinema necessitem una gran sala on es projecti una enorme pantalla per tots els espectadors i un hospital necessita un lloc per atendre els malalts, persones amb lesions,...
Tots els edificis necessiten uns elements:portes , finestres, balcons,...Aquests elements es projecten en una bona proporció de l'edifici.
Un del elements, el cànon, és la generació d'un rectangle a partir d'u quadrat


 
 Un dels edificis que aprofiten molt el terreny, podríem dir que són els pisos, perquè es construeixen en forma vertical i en cada planta hi viuen persones. El resum, ocupen poc terreny per moltes persones.
 
Finalment un dels edificis més impressionants que tenim i mantenim avui en dia, són els castells. Podem veure totes les seves fortificacions i on estan construïts per les seves posicions tàctiques. Per exemple:


El monestir de Saint Michelle és rodeja d'aigua per la tarda i nit i pel dia l'aigua s'envà mostrant un pont que va cap el que és el monestir
sense ningun problema.
4.-Espai


Tots els edificis tenen un exterior i un interior. L'interior, es pot dir que és l'espai de tal edifici per dintre. Tot dependrà de com a sigut creat l'edifici i com vulguis que sigui l'interior.
Per exemple, una mostra d'un espai molt gran potser panteó, que la seva cúpula esta construïda com si haguessin tallat mig meló.

Però tots aquests espais estan dintre d'un altre i tots van a la ciutat.Tota ciutat té un centre i allà es on passa la major part de la gent de la ciutat. És on es troben el mercats, on es fan les actuacions als teatres, on es creen les festes... 
Una de les coses que s'han anat millorant fins el dia d'avui són els carrers. Antigament eren estrets hi havia poc espai ara, són molt més amplis.


 5.-Perquè es construeixen els edificis?

Perquè hi ha un client amb necessitat de tal espai i lo més important, un arquitecte per la construcció. Un cop tot esta aclarit, l'arquitecte amb els treballadors inicien l'obra de construcció.

6.-Símbols 

L'edifici en si pot tenir un símbol. Alguna cosa que representi. 
Com per exemple l'església de Cardona. La llum del sol entra en l'edifici i al entrar simbolitza que és farà justícia amb tots els morts del d'aquell lloc.


7.-Registres


Per fer una idea precisa de l'edifici el tenen de dibuixar en un plànol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada