dimarts, 20 d’octubre de 2015

definicions d art

La magnífica història de l'artArt: És alguna creació humana que representa algun sentiment cap els demès.
Al començament l'art era i és feia per un origen màgic i religiós, com les escultures.
Més tard els obres d'art van ser els edificis mostrant la nova tecnologia i finalment per mostrar les seves riqueses i el seu poder. Avui en dia hi han molts tipus d'arts.

Artista: És aquella persona que crea l'art amb els sentiments. Expressa o imita realitats físiques o humanes amb sentiments, somnis o esperança.
Exemples d'artistes: Leonardo Da Vinci, Picasso, Miró, Van Googh,...


Vehicles artístics: Són els instruments que fan servir els artistes per crear la seva obra d'art. Per exemple la pintura per crear un quadre abstracte, o els materials per construir un edifici modern.                               


 Mona Lisa feta per                                                                                             El Pensador fet per
        Leonardo Da Vinci                                                                                             Auguste RodinHistòria de l'art

L'art va començar molt de temps enrere, en la prehistòria. Va començar justament quan els
homes de la prehistòria van voler dibuixar el que els i passava quan anaven a caçar. Tota la emoció de la caça representada en un dibuix. Representada i dibuixada perquè algun dia miressin el dibuix i recordessin d'aquell dia de caça. Encara no existien quadres per pintar així que feien el seu art rupestre a les seves coves, a les parets.
Molt de temps desprès els egipcis van voler escriure o projectar la seva història en imatges o simplement en escultures. Per exemple els seus déus, els representaven amb grans estàtues imitant el seu immens poder. Tot això, (escultures, dibuixos de pintura, ...) en el seu dia a dia, es ficaven en un gran edifici . No totes les persones podien  accedir en aquell simbòlic edifici, nomes les persones riques i prestigioses. També els va sortir l'art en els edificis que feien, principalment i únicament, amb les piràmides. 

Un dels majors artistes de l'art, van ser els grecs. Van ser capaços de crear les seves escultures amb representacions facials. Per exemple, una persona que estava sofrin molt la feia amb cara de dolor i tot preocupat amb una ferida en alguna part del seu cos. Amb la creació d'edificis nous, van crear tres columnes: el dòric, el jònic i el corinti. Però ells volien anar més enllà. Volien recrear les imatges però amb un toc més realista, que es moguessin. Que la gent sentis una mica els sentiments d'aquella escena. Doncs gràcies a això van crear escultures més detallades i el teatre. Moltes persones les triaven per actuar en l'obra i moltes altres anaven per veure la seva actuació. Finalment perquè part de la seva història es recordes ficaven dibuixos en els seus gerros decoratius.


Finalment, tenim al gran imperi romà, que en una gran columna van poder recrear una historia d'un emperador, des de l'inici al final. Els dibuixos els van fer ressaltats amb l'objectiu de poder recordar aquella memòria de l'emperador. Podem dir, que, podria ser la primera pel·lícula de la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada